Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 10. 17:00, kedd | Helyi

Tárgyalóteremben lelőtt bíróra emlékeznek Marcaliban és Becsehelyen

Tárgyalóteremben lelőtt bíróra emlékeznek Marcaliban és Becsehelyen

Emlékülésen és felújított síremléket avatva idézik fel somogyi és zalai bírók szerdán azt a példátlan esetet, amely 1973-ban Marcaliban, a bíróságon történ.

Egy pervesztes fél a tárgyalóteremben agyonlőtte az ellene ítélő bírót.

A Zalaegerszegi Törvényszék tájékoztatása szerint a gyilkosság előzménye két szomszéd telekhatárvitája volt. Kulcsár Ferenc egykori katonának nyugdíjasként megromlott a viszonya szomszédjával. A két férfi nem tudott megegyezni a telekhatár kérdésében, ezért bíróság elé került az ügy, amelyben Kulcsár Ferenc veszített.
A férfi néhány nappal később magához vette az engedéllyel tartott pisztolyát, majd berontott a szomszédhoz, akit állon lőtt, de a sértett túlélte a támadást. A fegyveres férfi ezután a tanácsra ment, majd a bíróságra, ahol több lövést is leadott. A 36 éves Vlasics Antal bíró néhány percen belül meghalt, az ülnököknek sikerült kimenekülniük egy oldalajtón.
A Kaposvári Törvényszék és a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán Marcaliban emlékülést tart a Zala megyei Becsehelyen 1937-ben született bíró előtt tisztelegve, s ezen a tervek szerint díszvendégként jelen lesz Darák Péter, a Kúria elnöke is. Az ülést Vlasics Antal Marcaliban lévő emléktáblájának megkoszorúzása követi. A rendezvény zárásaként szülőfalujában, Becsehelyen felavatják a néhai bírónak az Országos Bírósági Hivatal - bírósági történelem és hagyományápolás tárgyú - pályázatán elnyert támogatással felújított síremlékét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;