Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 23. 08:08, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Romagyilkosságok - Szerdán folytatódik a büntetőper

Romagyilkosságok - Szerdán folytatódik a büntetőper

Szerdán folytatódik a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken.

A törvényszék korábbi tájékoztatása szerint a vádlottak meghallgatása után határoz az eljáró bírói tanács az ítélet meghozataláról, és a határozat kihirdetésének időpontját ezen a napon fogják meghatározni. A törvény szerint a bíróság nyolc vagy legfeljebb tizenöt napra elnapolhatja az ítélet kihirdetését.
A négy vádlottnak augusztus 21-én a törvény erejénél fogva megszűnik a négy éve tartó előzetes letartóztatása, ha addig nem születik meg az elsőfokú döntés.
A 2011. március 25-én kezdődött elsőfokú büntetőperben már lezárult a bizonyítás, elhangzottak a perbeszédek és a vádlottak is előadták védekezésüket.
Az ügyész K. Árpád elsőrendű, K. István másodrendű és P. Zsolt harmadrendű vádlottat ötszörösen minősülő - aljas indokból, előre kitervelten, több ember sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett - emberöléssel vádolja tettesként, továbbá fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással és lőfegyverrel való visszaéléssel, esetükben tényleges életfogytiglant kért, míg a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Cs. Istvánra határozott időtartamú fegyház kiszabását indítványozta.
A gyilkosságok, személyi sérüléssel járó cselekmények ügyében mindegyik vádlott azt vallotta, hogy nem érzi magát bűnösnek, és e vonatkozásban mindegyik védő ügyfelének felmentését kérte.
A vád szerint a négy férfi 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, majd 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadt fegyverekkel és gyújtópalackokkal romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy, Nagycsécsen két ember halt meg, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben azok a felgyújtott házukból menekültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során