Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 08. 08:33, kedd | Belföld
Forrás: Katasztrófavédelem

Mit tegyünk, ha kigyulladna az autónk?

Mit tegyünk, ha kigyulladna az autónk?

A Katasztrófavédelem javasolja, hogy mindenki tartson a kocsijában tűzoltó készüléket, mivel ha az első 1-2 percben nem tudjuk eloltani a tüzet, akkor már csak a tűzoltókra számíthatunk.

A filmekben gyakran kigyulladnak ütközés után az autók, a valóságban ez azonban kifejezetten ritka. A 14-15 ezer közúti közlekedési balesetből legfeljebb ötvenben következik ez be.

Ha kigyulladna az autónk, nagyon észnél kell lennünk, mert ha az első egy-két percben nem fogjuk meg a tüzet, akkor már csak a tűzoltókra számíthatunk - írja a Katasztrófavédelem.

Nem kötelező, de mindenkinek javasolják, hogy legyen a kocsiban egy tűzoltó készülék. A kocsiba a legjobb megoldás egy két literes ABF habbal oltó tűzoltó készülék. Akár sikerült eloltani a tüzet, akár nem, hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Az égő kocsitól álljunk távolabb, mert a járműbe szerelt pirotechnikát tartalmazó elemek, mint például az övfeszítő és a légzsákpatronok a tűz hatására működésbe lépnek, és sérülést is okozhatnak.

Videó: Papp Csanád tűzoltó őrmester, PMKI Gödöllő HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.