Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Július 13. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Enyhítették a gyermekotthonban élő lányokat futtató pár büntetését

Enyhítették a gyermekotthonban élő lányokat futtató pár büntetését

Enyhítette kedden hozott jogerős ítéletével a gyermekotthonban élő, nevelésbe vett lányokat prostitúcióra kényszerítő, kaposvári párra első fokon kiszabott fegyházbüntetést a Pécsi Ítélőtábla.

Az elsőrendű vádlott nő, aki maga is prostitúciós tevékenységet végzett és élettársa, a másodrendű vádlott két 18 év alatti és egy 14 alatti, nehéz sorsú lányt fogadott magához, akit rábírtak arra, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak - írta közleményében a bíróság.

A lányok a prostitúcióért kapott pénzt minden alkalommal átadták a vádlottaknak. Amikor jelezték, hogy nem akarják csinálni ezt a tevékenységet, a nő és a férfi megfélemlítéssel bírta rá őket annak folytatására.

A Kaposvári Törvényszék február 10-én, első fokon társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt a nőt 11 év, a férfit mint többszörösen visszaesőt 14 év fegyházra ítélte, valamint 8 és 10 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától. Az ítélet szerint a nő legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése esetén, élettársa egyáltalán nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlottak enyhítésért fellebbeztek. A táblabíróság az elsőrendű vádlott esetében 8 évre, a másodrendű vádlott esetében 12 év 6 hónapra enyhítette a szabadságvesztést, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta.

Az indoklás szerint az elsőfokú ítélet eltúlzottan súlyos volt, és nem vette figyelembe enyhítő körülményként az elsőrendű vádlott büntetlen előéletét, valamint a másodrendű vádlott beismerő vallomását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során