Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. December 05. 17:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti

A vártnál kevésbé borúlátó decemberi befektetői hangulat az euróövezetben

A vártnál kevésbé borúlátó decemberi befektetői hangulat az euróövezetben

Enyhült a befektetők borúlátása az euróövezetben decemberben a Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett felmérése alapján, mert az eurózóna befektetői abban reménykednek, hogy az enyhe téli időjárás és a tározókban lévő elegendő gázmennyiség, illetve a kedvezőbbé vált inflációs adatok csökkentik a recesszió esélyét.

A Sentix befektetői hangulat indexe a várt mínusz 27,6 pont helyett mínusz 21 pont, június óta a legjobb lett, az októberi mínusz 30,9 pont után.

Az index mindkét összetevője javult, de így is a negatív, azaz a borúlátó tartományban maradt. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató értéke a novemberi mínusz 29,5 pontról decemberben mínusz 20 pontra nőtt, a kilátások értéke pedig március óta a legmagasabb szintre, mínusz 22 pontra ugrott a novemberi mínusz 32,3 pontról.

Fotó: Pixabay

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.