Hírek
2015. Szeptember 27. 05:00, vasárnap |
Belföld
Forrás: MTI
A Mecsek lett Magyarország legjobb gasztronómiai úti célja

Helyi gasztronómiára alapozott kínálatával a Mecsek Zöldút Egyesület nyerte a \"Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja\" díjat - tájékoztatta a versenyt szervező Magyar Turizmus Zrt. szombaton az MTI-t.
A közlemény szerint az Európai Bizottság (EB) új Kiváló Európai Desztinációk pályázata keretében minden évben kiválasztanak tagállamonként egy kiváló úti célt, amely egyebek mellett promóciós és szakmai jellegű támogatásban részesül. Fontos cél a kiváló minőségű, de még kevésbé ismert turisztikai célpontok népszerűsítése és az adott célterületen tevékenykedő kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése is - olvasható a tájékoztatásban.
Az EB 2014-2015-ben kilencedik alkalommal írta ki a pályázatot, amelyen Magyarország a maximális, 75 százalékos uniós támogatást nyerte el "Egy csipet Magyarország" című projektjével. A projekt témája a helyi gasztronómia mint turisztikai motiváció volt, lebonyolítását 50 ezer euróval támogatta az EB.
A magyarországi kiírásra 19 pályázat érkezett, a döntőbe öten kerültek. A végleges döntést az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretében rendezett szakmai zárókonferencián hozta meg a turisztikai szakemberekből és turisztikai szakmai szervezetek képviselőiből álló döntőbizottság.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Augusztus 15. 08:03, péntek | Belföld
Áder János: felül kell emelkedni azon, ami szétválaszt
2025. Augusztus 15. 08:00, péntek | Belföld
Hőség - BM: Kiadták a vörös kód figyelmeztetést
2025. Augusztus 14. 07:49, csütörtök | Belföld
Harmadfokú hőségriasztás csütörtöktől vasárnapig
2025. Augusztus 14. 07:46, csütörtök | Belföld
Orbán Viktor: a magyarok érdeke, hogy barátokat gyűjtsenek és jó kapcsolatot ápoljanak a nagyhatalmakkal
A magyarok érdeke, hogy barátokat gyűjtsenek és jó kapcsolatot ápoljanak a nagyhatalmakkal – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök egy amerikai médiumnak adott, szerdán megjelent interjúban.